Weight Watchers Feel Good programma

Weight Watchers is een programma om op een gezonde manier af te vallen. Door bewust en gezond te eten en daarbij te bewegen, kun je effectief afvallen. Met het nieuwe Feel Good programma wil Weight Watchers je persoonlijk ondersteunen en ervoor zorgen dat je sneller en effectiever afvalt. Bij dit programma gaat het niet alleen om het gewicht. Ook het behalen van doelen en goed in je vel zitten is belangrijk. Daarnaast wordt er gewerkt met een andere soort puntensysteem in vergelijking met het reguliere programma. Hoe werkt het Feel Good programma van Weight Watchers?

Feel Good

Het programma

In dit programma staat drie woorden centraal: Food, Fit en Feel. De zogenoemde nieuwe SmartPoints helpen je bij het maken van een gezondere keuze op het gebied van eten (Food). Daarnaast moet je tijdens het programma meer bewegen en je op deze manier beter gaan voelen. Aan de hand van persoonlijke Fitdoelen en ActivPoints wordt het gemakkelijker om je fit te voelen. Verder moet je bij het Feel Good programma bewuste keuzes maken en tijd voor jezelf nemen.

 

SmartPoints waarden

Het Feel Good programma werkt het een vernieuwd puntensysteem. Dit zijn de SmartPoints waarden. Bij het reguliere programma van Weight Watchers wordt er gewerkt met ProPoints. Bij deze punten gaat het alleen om gewichtsverlies. De nieuwe SmartPoints waarden geven de nieuwste inzichten uit de voedingsleer weer. Deze waarden helpen je om gezonder te eten. Je kiest voor voedingsmiddelen die meer eiwitten, maar minder verzadigde vetzuren en suiker bevatten. Deze voedingsmiddelen bevatten lagere SmartPoints waarden.

 

Waarom het Feel Good programma?

Uit onderzoek is gebleven dat er je met SmartPoints waarden beter afvalt, met name in de eerste vier weken. Het programma schijnt effectiever te zijn dan het ProPoints plan. Verder is beweging een belangrijk onderdeel. Hierdoor zal jij je gezonder, fitter en evenwichtiger voelen. Tevens helpt het om calorieën te verbranden. Bij het invullen van het vragenformulier (app of online) krijg je een persoonlijk bewegingsdoel. Neem de tijd om te bewegen en Plan de momenten waarop je actief kunt zijn in je agenda. Hierbij hoef je niet gelijk tien kilometer in de week te lopen. Met kleine veranderingen kun je al heel wat bereiken.

 

ProPoints en SmartPoints

Hierbij moet vermeld worden dat ProPoints en SmartPoints niet met elkaar te vergelijken zijn. De SmartPoints worden berekend aan de hand van suikers, calorieën, verzadigde vetzuren en eiwitten. Deze hebben een positief effect op de SmartPoints waarden. Verzadigde vetzuren en suikers juist een negatief effect. Dit soort voedingsmiddelen hebben een negatieve invloed op je gewichtsverlies en gezondheid. Ze zijn een van de meest voorkomende oorzaken van overgewicht en aandoeningen als diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Door deze voedingsmiddelen zo min mogelijk te eten, zal jij je fitter en gezonder voelen. Dit betekent niet dat jij nooit wat lekkers mag nemen. Dit kun je doen door hartige en zoete lekkernijen met mate en bewust in te plannen.

 

Aandacht en tijd voor jezelf

Uit onderzoek is gebleken dat het goed is om regelmatig een pauze in te lassen, ook wat betreft afvallen. Want als je door alle stress moedeloos en ongemotiveerd wordt, blijven ook alle goede voornemers achter. Het Feel Good programma helpt je om erop te letten welke zaken voor tevredenheid en balans zorgen. Zelfvertrouwen, optimisme en een positieve stemming is belangrijk. Want als je een gelukkiger persoon bent, kun je betere beslissingen maken. De Fit Formules zijn bij dit programma achterwege gelaten. Want hoe meer regels, hoe complexer het programma. De SmartPoints zullen je de weg wijzen in het proces van afslanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *